Autohuur op Sicilië

door | tips

In onze blogpost Met de auto naar Sicilië schreven we over de voor- en nadelen van het reizen met de eigen auto. In deze blogpost kun je alles lezen over autohuur op Sicilië en in het bijzonder over de autohuur en transferservice die wij namens autoverhuurder Jumbo Rent-a-car aanbieden. Deze service bieden we niet alleen aan gasten van opSicilie, dus lees ook vooral verder als je elders een accommodatie hebt geboekt.

Wil je snel naar de informatie die jij belangrijk vindt? Klik dan op een van de volgende links:

Heb je op Sicilië wel een auto nodig?
Is het gevaarlijk/eng om op Sicilië auto te rijden?
Waar moet ik bij een offerte voor autohuur op letten?
Waarom autohuur bij Jumbo Rent-a-car?
Hoe vraag ik een offerte aan?

Heb je op Sicilië wel een auto nodig?

Misschien vraag je je af of je wel een auto nodig hebt als je op Sicilië vakantie gaat vieren. Het antwoord op deze vraag hangt o.a. af van wat je in jouw vakantie wilt zien en doen, maar als je sowieso wat bezienswaardigheden wilt bezoeken, kun je eigenlijk niet zonder auto. Het OV op Sicilië is helaas niet zo goed geregeld als in Nederland. Veel bezienswaardigheden zijn daarom niet goed of in het geheel niet bereikbaar met de bus of de trein.

Maar ook als je niet van plan bent om het eiland te gaan verkennen, maar een accommodatie hebt geboekt die zich niet op loopafstand van een dorp of stad bevindt, is het noodzakelijk om over een auto te beschikken.

Is het gevaarlijk/eng om op Sicilië auto te rijden?

We weten niet precies waar de negatieve verhalen vandaan komen, maar deze vraag wordt ons elk jaar diverse keren gesteld. We kunnen hier heel kort over zijn, want het antwoord is nee. In de ruim 14 jaar dat we autohuur aanbieden, hebben we letterlijk maar twee (!) keer te maken gehad met een (kleine) aanrijding. Wel kregen we diverse meldingen over deuken/deukjes in geparkeerde huurauto’s. Sicilianen zijn vaak helaas niet zo netjes om een briefje met de verzekeringsgegevens achter te laten. We raden daarom altijd aan om supercover (de term die Jumbo Rent-a-car hanteert voor het afdekken van het eigen risico) te nemen. Maar daarover straks meer.

Het is dus zeker niet onveiliger of gevaarlijker om op Sicilië auto te rijden dan in Nederland. Wel zal de rijstijl van de Sicilianen voor sommigen misschien wat wennen zijn. Op Sicilië is de belangrijkste ongeschreven regel in het verkeer “wie het eerst gaat, heeft voorrang”, dus als je twijfelt, zal een Siciliaan bijna altijd voorrang nemen. Maar dat zal geen probleem zijn, want je bent op vakantie, dus je zult vast geen haast hebben!

Door deze rijstijl vinden sommigen het niet prettig om in de steden Palermo of Catania te rijden. We zouden ook zeker niet aanraden om met de auto deze steden in te rijden. Het verkeer is er erg chaotisch, maar wat nog vervelender is: het is vaak heel moeilijk om een parkeerplaats te vinden. Als je Palermo wilt bezoeken, raden we daarom aan om de auto in Monreale te parkeren. Vlakbij de grote kathedraal van deze stad bevindt zich een grote parkeerplaats. De route naar Monreale en de locatie van de parkeerplaats vind je op onze website.

Waar moet ik bij een offerte voor autohuur op letten?

1. Het eigen risico.
Bijna alle aanbieders hanteren een eigen risico in geval van schade aan of diefstal van de auto. Je kunt dit eigen risico volledig en soms deels afdekken, maar dat kost uiteraard meer geld. Sommige mensen accepteren daarom het risico en nemen geen aanvullende dekking. Wat ze zich niet realiseren, is dat het eigen risico per gebeurtenis wordt gehanteerd. Dit betekent bijvoorbeeld dat het eigen risico twee keer wordt toegepast, als je huurauto aan twee zijden parkeerschade heeft opgelopen. Dit kan dus al snel een dure grap worden.

Bij Jumbo Rent-a-car kan het eigen risico volledig worden afgedekt en we raden aan om dit ook altijd te doen.

2. Dekking voor aanvullende bestuurders.

Wat ook belangrijk is om na te gaan wie er allemaal in de huurauto mogen rijden. De meeste autoverhuurders bieden namelijk standaard geen dekking voor een aanvullende bestuurder. Dit betekent dat eventuele schade – die uiteraard flink kan oplopen – niet door de autoverhuurder wordt vergoed, als iemand die niet op het contract staat vermeld achter het stuur zat.

Autoverhuurder Jumbo Rent-a-car biedt wel standaard dekking voor aanvullende bestuurders (meervoud, want het bedrijf hanteert feitelijk geen maximum voor het aantal aanvullende bestuurders dat in de huurauto mag rijden).

3. Het aantal vrije kilometers

Bij sommige autoverhuurders kun je binnen de huurprijs een beperkt aantal kilometers rijden. Ga je tijdens de vakantie over deze grens heen, dan zul je over de meer gereden kilometers een toeslag moeten betalen.

Jumbo Rent-a-car hanteert geen kilometergrens, maar wel een minimum huurperiode (van twee dagen).

4. De prijs

Houd rekening met het feit dat zo goed als alle autoverhuurders alleen een basisprijs op hun website vermelden. De toeslagen voor het afdekken van het eigen risico, de aanvullende bestuurder en eventueel de meer gereden kilometers, zorgen ervoor dat de werkelijk huurprijs veel hoger ligt dan de op websites vermelde prijzen!

Wij offreren de huurprijzen bij Jumbo Rent-a-car altijd inclusief supercover, dekking voor aanvullende bestuurders en ongelimiteerde kilometers. Zo weet je vooraf precies wat je voor de autohuur moet betalen.

5. Creditcardbetaling

Autohuur moet altijd met een creditcard worden voldaan. Zonder creditcard krijg je de huurauto dus niet mee. Jumbo Rent-a-car maakt een uitzondering voor gasten van opSicilie. Heb je bij ons ook een accommodatie gehuurd, dan mag je de autohuur ook met een bankpas betalen.


Waarom autohuur bij Jumbo Rent-a-car?

We hebben de voordelen van de autohuur bij Jumbo op een rijtje gezet:

R

Transferservice

Als jullie kiezen voor autohuur en transfers via Jumbo Rent-a-car, zullen jullie door een medewerker van dit bedrijf worden opgehaald van het vliegveld in Palermo. Deze zal in de ontvangsthal klaarstaan om jullie direct naar Balestrate te rijden. Zo hoeven jullie niet zo lang voor het loket van de autoverhuurder in de rij te staan (wachttijden van 1-2 uur zijn gebruikelijk) en kunnen jullie de vakantie stressvrij beginnen! De huurauto zal in Balestrate voor jullie klaarstaan.

NB Wij kunnen alleen de autohuur verzorgen als je op Palermo of Trapani vliegt. De afstand naar de luchthaven van Catania is te lang voor de transfer.  

Soms is het niet zo praktisch om de auto in Balestrate op halen en er ook weer in te leveren, bijvoorbeeld als je aan de andere kant van Sicilië een accommodatie hebt gehuurd. Het is in dat geval mogelijk om de auto op de luchthaven op te halen en daar in te leveren. Er geldt dan wel een toeslag. De hoogte van deze toeslag wordt vooraf in de offerte vermeld.

R

Supercover

Zoals gezegd, offreren we de autohuur inclusief supercover, dus is er geen eigen risico in geval van schade aan of diefstal van de auto.

R

Aanvullende bestuurders

De dekking voor aanvullende bestuurders is bij Jumbo gratis.
R

Ongelimiteerde kilometers

Je hoeft niet te letten op het aantal kilometers dat je in de huurauto rijdt. Er wordt geen toeslag gehanteerd voor het overschrijden van een bepaald aantal kilometers.
R

Geen vooruitbetaling

Je hoeft bij Jumbo niets vooruit te betalen. Je rekent pas af bij het ophalen van de huurauto in Balestrate.

R

Assistentie in het Nederlands

Als je onverhoopt met panne komt te staan of als je door schade een vervangende auto nodig hebt, kun je ons bellen (in de bevestiging vind je het telefoonnummer dat je kunt bellen). We zijn dagelijks van 10:00 tot 22:00 uur bereikbaar.  

R

Korting met de opsiciliecard

Gasten van opSicilie hebben extra voordeel. Met de gratis opsiciliecard krijgen zij namelijk 10% korting op de autohuurtarieven van Jumbo. Als je elders een accommodatie hebt gehuurd, kun je via Jumbo dus wel een auto huren, maar krijg je geen korting.

R

De prijs

Door de coronacrisis zijn de autohuurprijzen bij de concurrenten flink gestegen. De tarieven van Jumbo zijn nauwelijks verhoogd, waardoor we naast een goede service vaak ook een concurrerende prijs kunnen hanteren.

Ook hanteert Jumbo veel lagere huurprijzen voor autostoeltjes en zitverhogers.

R

Gemak

Wanneer jullie de auto via ons bij Jumbo huren, zullen we het contract van tevoren laten opmaken, zodat de afhandeling in Balestrate nog sneller en gemakkelijker verloopt!

Hoe vraag ik een offerte aan voor autohuur op Sicilië?

Je kunt online een offerte voor autohuur op Sicilië aanvragen, of ons een mailtje sturen met daarin de huurperiode, het vluchtschema, het aantal personen waarmee jullie naar Sicilië komen en het gewenste automodel. Bij Jumbo Rent-a-car kun je o.a. kiezen uit een Fiat Panda, een Fiat Punto, een Fiat 500X en een Fiat 500L (5 of 7 pers.).

Heb je nog vragen? Stel ze dan gerust. We zullen ze snel mogelijk beantwoorden.

Over mij

Welkom op onze blog!
Onze website staat inmiddels al boordevol informatie over het mooie Sicilië. We hebben echter nog meer tips, informatie en foto's en die vind je op deze blog.

Heb je ook al zin in een vakantie op dit zonnig eiland? Neem gerust contact met ons op, bijvoorbeeld via de handige chatfunctie.

Arrivederci in Sicilia!

Laura & Martijn
Chat met ons

Pin It on Pinterest

Share This