Van een van onze wandelingen in Lo Zingaro, het eerste officiële natuurreservaat van Sicilië, vond je al diverse foto’s in de eerste blogpost, die eindigde in de eerste baai, de Cala (della) Capreria. In deze blogpost laten we de foto’s zien die we tijdens het vervolg van de wandeling hebben gemaakt.

Na het bezoek aan de Cala Capreria besloten we via het kustpad richtig Punta Leone te lopen. Je kunt helemaal doorlopen tot aan San Vito lo Capo, maar dat is een flink stuk lopen (ruim 12 kilometer)!

Na een kleine klim kwamen we bij een op de kaart aangegeven panoramisch punt, vlakbij Punta Leone. Wij vonden bijna elke locatie in het natuurreservaat wel een “panoramisch punt”, maar het uitzicht was hier zeker prachtig!
Even verderop zagen we de Punta Leone, een leeuwvormige rotsformatie in het water:
Vanaf de Punta Leone is het ongeveer een kwartier lopen naar de tweede baai, de Cala della Disa.
We volgden de bordjes voor de Disa baai en via een klein paadje bereikten we de kust.
Hier hadden we een prachtig doorkijkje naar de cala en het heldere water in deze baai.
Cala della Disa heeft een kiezelstrand dat qua formaat vergelijkbaar is met dat van de Cala della capreria. Omdat deze baai zich op ongeveer een uur lopen van de (zuid-)ingang van het park bevindt, is het hier vaak wat minder druk dan in de eerste baai. We genoten er dan ook van de rust en het geluid van de aanspoelende golven.
Na een korte pauze besloten we door te lopen naar de derde baai, de Cala Berretta, een wandeling van 10-15 minuten.
In dit gebied staat het vol met Palme nane, dwergpalmen (chamaerops humilis).
We volgden de bordjes voor Cala Berretta en zagen beneden de Cala della Disa liggen. Wat een prachtige baai!
Na een korte wandeling kwamen we aan bij de Cala Berretta. Deze baai is de kleinste van de drie en ligt mooi verscholen tussen de rotsen.
Nadat we even van het zonnetje en het uitzicht hadden genoten, besloten we weer richting de ingang te lopen. Het gebied is prachtig groen en bezaaid met bloemen en palmen.
Het pad leidt naar het bezoekerscentrum van Lo Zingaro.
Bij het bezoekerscentrum staan de klimroutes aangegeven. Als je een van deze routes ooit wilt lopen, houd er dan rekening mee dat de aangegeven wandeltijden behoorlijk optimistisch zijn… Deze routes zijn uitsluitend voor ervaren wandelaars, want er moet (in de hitte) flink worden geklommen!
Dit is het einde van onze fototour langs de eerste drie baaien in Lo Zingaro. Je zult het na het zien van alle foto’s ongetwijfeld met ons eens zijn dat dit prachtige natuurreservaat absoluut een bezoek waard is! Onze vakantieaccommodaties bevinden zich op korte rijafstand van het natuurpark, dus als je in een van onze appartementen, villa’s of vakantiewoningen je vakantie viert, ga dan zeker een keer naar Lo Zingaro.Over mij

Welkom op onze blog!
Onze website staat inmiddels al boordevol informatie over het mooie Sicilië. We hebben echter nog meer tips, informatie en foto's en die vind je op deze blog.

Heb je ook al zin in een vakantie op dit zonnig eiland? Neem gerust contact met ons op, bijvoorbeeld via de handige chatfunctie.

Arrivederci in Sicilia!

Laura & Martijn
Chat met ons

Pin It on Pinterest

Share This