Parkeren bij het vliegveld

door | tips

Je hebt je tickets naar Sicilië geboekt en bij ons een appartement of vakantiewoning gereserveerd. Dan is er nog de vraag hoe je naar de luchthaven gaat. Ga je met het openbaar vervoer, laat je je brengen, of ga je zelf met de auto? Wanneer je ervoor kiest om met de auto naar de luchthaven te rijden, is het aan te raden om er een parkeerplek te reserveren.

Parkeren bij de luchthaven kan erg prijzig zijn, maar gelukkig zijn er veel goedkopere alternatieven. Er zijn rondom elk vliegveld diverse parkeeraanbieders die dezelfde diensten aanbieden als de luchthavens, maar dan tegen lagere tarieven. Sommige parkeeraanbieders bieden naast hun standaard parkeerservice ook aanvullende diensten aan, zoals een autowasservice en het laden van elektrische auto’s. Niet alle parkeeraanbieders zitten op loopafstand van de luchthaven. In dat geval kun je gebruikmaken van een zogeheten shuttlebusservice of van de valet-service.

Shuttlebusservice
Wanneer je gebruikmaakt van de shuttlebusservice, parkeer je zelf je auto op het parkeerterrein en word je vervolgens met een shuttlebus door de parkeeraanbieder naar de vertrekhal gebracht. Op de terugweg staat de shuttlebus voor je klaar om je weer naar de auto te brengen.

Valet-service
Als je voor deze service kiest, rijd je naar de vertrekhal, waar een medewerker klaarstaat om de auto aan te nemen en voor je te parkeren. Je kunt dan direct met je bagage de vertrekhal inlopen en gaan inchecken. Deze service is vaak iets duurder dan de shuttlebusservice.

Uitzoeken van een parkeeraanbieder
Het is niet altijd gemakkelijk om een goede parkeeraanbieder te vinden. Gelukkig zijn er vergelijkingssites zoals Vliegen en Parkeren en Parkos die de nodige stress helpen voorkomen en jou een duidelijk overzicht geven van parkeermogelijkheden rondom de luchthavens, zoals parkeren Rotterdam Airport, Schiphol, Weeze en Eindhoven Airport. Deze websites bieden jou de mogelijkheid om gemakkelijk parkeeraanbieders te vergelijken en je kunt er lezen wat andere reizigers van hen vonden. Wacht niet te lang met het reserveren van jouw parkeerplek, want rond de drukke vakantieperiodes is er veel vraag naar voordelige parkeerplekken!

Over mij

Welkom op onze blog!
Onze website staat inmiddels al boordevol informatie over het mooie Sicilië. We hebben echter nog meer tips, informatie en foto's en die vind je op deze blog.

Heb je ook al zin in een vakantie op dit zonnig eiland? Neem gerust contact met ons op, bijvoorbeeld via de handige chatfunctie.

Arrivederci in Sicilia!

Laura & Martijn
Chat met ons

Pin It on Pinterest

Share This