Een dagje uit: Segesta, Erice en Trapani

door | bezoektips

Vanuit onze appartementen en vakantiewoningen op Sicilië kun je diverse uitstapjes maken. Op deze blog zullen we je wat tips geven voor een leuk dagje uit. Vandaag staat een bezoek aan Segesta, Erice en Trapani op het programma. Deze locaties bevinden zich redelijk dicht bij elkaar, zodat je een bezoek aan de tempel en het amfitheater van Segesta prima kunt combineren met een bezoek aan het middeleeuwse plaatsje Erice en de stad Trapani.

De mooiste route naar Segesta is de SS113. Deze provinciale weg die van Trapani tot Messina loopt, slingert door het heuvelachtige, Siciliaanse landschap en brengt je via het plaatsje Alcamo naar de afslag voor Segesta (aangegeven met een bruin bord).

Na een korte klim, kun je de tempel van Segesta al zien:

Segesta heeft een grote parkeerplaats (betaald parkeren). Bij de kassa van het park kun je een kaartje kopen voor de tempel en het amfitheater. Wil je met de bus naar het amfitheater (bovenop de berg, dus op warme dagen is het niet aan te raden om te gaan lopen), dan moet je daarvoor een apart kaartje kopen.

Als je ook graag een bezoek aan het archeologische park van Selinunte wilt brengen, kun je een combikaartje kopen. Je kunt hiermee besparen, maar let op: het kaartje is slechts een aantal dagen geldig.

Na het bezoek aan Segesta, kun je de SS113 in de richting van Trapani volgen, of de snelweg (A29) pakken. Zodra je in Trapani bent aangekomen, ga je bij de eerste rotonde rechtsaf in de richting van Erice.

Je kunt via een slingerweg naar Erice rijden, of de bordjes voor de funivia (kabelbaan) volgen. Op de berg zijn er relatief weinig parkeerplaatsen, dus op drukke dagen kun je beter de auto beneden parkeren en met de kabelbaan naar Erice gaan.

Als je rond 09:00 uur naar Segesta was gereden, zul je rond de lunch in Erice aankomen. Tijd om eens een broodje ijs te proberen of te genieten van een heerlijke cous-cous, een gerecht dat veel in de regio van Trapani en Erice wordt gegeten.

Na de lunch kun je een wandeling door het sfeervolle Erice maken en genieten van de vele, prachtige vergezichten.

Aan het eind van de middag kun je terug naar Trapani om daar een wandeling te maken in de haven of in het gezellige centrum.

Ons favoriete restaurant in Trapani, Serisso 47, bevindt zich vlakbij de haven en het oude centrum, in de Via Serisso, op nummer (je raadt het al) 47.

Een etentje in dit sfeervolle restaurant is een heerlijk afsluiting van dit dagje uit!

Bekijk ook: Bezoek aan Erice voor nog meer foto’s van dit middeleeuwse stadje.

Wil je ook graag naar Sicilië? Bekijk dan hier onze vakantieaccommodaties!

Arrivederci in Sicilia!Over mij

Welkom op onze blog!
Onze website staat inmiddels al boordevol informatie over het mooie Sicilië. We hebben echter nog meer tips, informatie en foto's en die vind je op deze blog.

Heb je ook al zin in een vakantie op dit zonnig eiland? Neem gerust contact met ons op, bijvoorbeeld via de handige chatfunctie.

Arrivederci in Sicilia!

Laura & Martijn
Chat met ons

Pin It on Pinterest

Share This