Aquaman op Sicilië

door | bezoektips, overig

De bovenstaande afbeelding is geen foto van een Siciliaans kustplaatsje, maar 100% CGI (Computer Generated Imagery, dus volledig met de computer gemaakt) en te zien in de blockbuster “Aquaman”! Dat het erg op Sicilië lijkt, komt omdat regisseur James Wan in de schrijffase van de film op vakantie was in Italië en geïnspireerd raakte door de mooie kust bij Scopello en het natuurreservaat Lo Zingaro en door het middeleeuwse plaatsje Erice. Hij besloot er daarom een actiescène van Aquaman te laten plaatsvinden.

In 2017 ging een filmteam naar Sicilië en maakte er opnames in o.a. Scopello en in Erice, zodat de medewerkers van de CGI-afdeling referenties zouden hebben voor wat uiteindelijk een leuke mix van diverse, bekende locaties op Sicilië zou worden.

In deze blogpost laten we zien waar de regisseur zijn inspiratie vandaan haalde, maar we beginnen eerst met een oude kaart van Sicilië die in de film te zien is en die aangeeft dat Aquaman en de roodharige Mera naar dit zonnige eiland zullen vertrekken.

De rode stip op de kaart geeft echter noch Scopello, noch Erice aan, maar verwijst eerder naar het plaatsje Terrasini. Hieronder zie je waar deze plaatsjes op de kaart zouden liggen (Erice op de kaart in het midden en Scopello op de rechter kaart).

De introductie van “Sicilië” begint met een indrukwekkende “helicopter-/droneopname”, waarbij er vanaf zee naar de kust wordt “gevlogen”.

In deze openingsscène zie je al duidelijk welke locaties als inspiratie dienen. Als eerste de bekende faraglioni (rotsen in zee) in de buurt van Scopello.

Ook een van de torens waarvan er diverse in onze regio aan de kust staan, is te zien in de eerste scène.

Later in de film zie je een bovenaanzicht van het Siciliaanse kustplaatsje.

Als je deze foto naast een foto van de beroemde tonnara in Scopello legt, zie je hoeveel elementen er van de echte kustlijn zijn overgenomen!

Voordat de hel losbreekt, gaan de helden naar een oude tempel bovenop de berg.

De tempel zelf is geen kopie van een bestaande tempel, maar de kustlijn is geïnspireerd op die van het natuurreservaat Lo Zingaro.

Na een vechtscène met de “Black Manta” verschuift de actie naar het plaatsje zelf. De regisseur wilde dat dit op Erice leek, omdat hij vond dat de de daken van dit plaastje ideaal waren voor een mooie actiescène.

Erice gezien vanaf de klokkentoren.

De daken van het plaatsje in de film.

Er is goed te zien welke panden in Erice voor de film zijn gebruikt. Zo zie je er de toren van de San Giuliano kerk.

Deze toren wordt in de film uiteindelijk volledig verwoest.

Er is in de film nog een kerk te zien die op een van de kerken in Erice is gebaseerd.

Wanneer Aquaman aan een dakgoot hangt, zie je dat zelfs de straten van Erice zijn nagemaakt.

Wij vinden dat de regisseur er goed in geslaagd is om een plaatsje te creëren dat zich op Sicilië zou kunnen bevinden. Wat vind jij?

Over mij

Welkom op onze blog!
Onze website staat inmiddels al boordevol informatie over het mooie Sicilië. We hebben echter nog meer tips, informatie en foto's en die vind je op deze blog.

Heb je ook al zin in een vakantie op dit zonnig eiland? Neem gerust contact met ons op, bijvoorbeeld via de handige chatfunctie.

Arrivederci in Sicilia!

Laura & Martijn
Chat met ons

Pin It on Pinterest

Share This