Een bezoek aan Scopello en natuurreservaat Lo Zingaro

door | bezoektips

Als je op Sicilië bent, breng dan zeker een bezoek aan Scopello, een schilderachtig plaatsje in de buurt van Castellammare del Golfo in de provincie van Trapani. Scopello heeft een gezellige baglio met diverse barretjes en restaurants en een bakkertje waar je heerlijke pani cunzatu (typisch lokaal, Siciliaans brood, belegd met tomaat, ui, olijven, ansjovis en kruiden).) kunt kopen!

Er worden in de regio regelmatig tochten voor oldtimers georganiseerd. De kans is dan ook groot om deze oude auto’s in Scopello te kunnen bewonderen.

Het gezellige plaatsje was ooit beroemd vanwege de tonijnvisserij, maar de tonijnvangst is nu niet meer dan een vage herinnering aan het verleden. De nog steeds beroemde tonnara dateert uit de hoogtijdagen van de tonijnvisserij. Deze magische locatie was ook het decor voor een scene uit de film Ocean’s Twelve met o.a. George Clooney en Brad Pitt.

NB Op dit moment (augustus 2018) is het niet mogelijk de tonnara te bezoeken. Er is namelijk sprake van een juridisch geschil dat waarschijnlijk niet op korte termijn zal zijn opgelost. Je kunt de tonnara en de oude wachttorens wel vanaf de weg fotograferen.

Met duikvereniging Cetaria kun je een boottocht maken en Scopello, de tonnara, de faraglioni (typische rotspartij in zee) en het natuurreservaat Lo Zingaro vanaf het water bewonderen. Ook kun je via Cetaria bij de tonnara een zeedoop krijgen.

Vlakbij Scopello bevindt zich het natuurreservaat Lo Zingaro (Riserva naturale orientata dello Zingaro). Hier kun je heerlijk wandelen en genieten van de natuur en het adembenemende uitzicht op zee (Golfo di Castellammare). Ook zijn er diverse baaitjes met verborgen stranden, dus kun je er een wandeling combineren met een heerlijke duik in het heldere water van de felblauwe zee!

Bekijk hier nog meer foto’s die we tijdens onze wandeling in het natuurreservaat hebben gemaakt.

Onze vakantieaccommodaties bevinden zich dichtbij Scopello, op slechts 5 tot 30 minuten rijden. Wil je ook in deze regio vakantie vieren? Kijk dan op onze zoek & boekpagina voor een appartement, villa of vakantiewoning op het zonnige Sicilië!

Arrivederci in Sicilia!Over mij

Welkom op onze blog!
Onze website staat inmiddels al boordevol informatie over het mooie Sicilië. We hebben echter nog meer tips, informatie en foto's en die vind je op deze blog.

Heb je ook al zin in een vakantie op dit zonnig eiland? Neem gerust contact met ons op, bijvoorbeeld via de handige chatfunctie.

Arrivederci in Sicilia!

Laura & Martijn
Chat met ons

Pin It on Pinterest

Share This