Een bezoek aan Monreale

door | bezoektips

Monreale bevindt zich zo’n 5 kilometer ten zuidwesten van Palermo, de hoofdstad van Sicilië, en is vooral bekend om de prachtige kathedraal die in opdracht van Willem II werd gebouwd. De Duomo di Monreale is een van de grootste, nog bestaande voorbeelden van Normandische architectuur in de wereld, de perfecte synthese tussen Byzantijnse, Normandische en Arabische architectuur.

De kathedraal is van binnen nog veel indrukwekkender. Aan de Byzantijnse mozaïekcyclus, de grootste ter wereld, werd jarenlang gewerkt. Het resultaat is adembenemend!

Om van de prachtige mozaïeken goede foto’s te kunnen maken, of om ze nog beter te kunnen bekijken, kun je ze voor 50 Eurocent tijdelijk laten belichten. Het kastje dat de verlichting bedient, bevindt zich in de ruimte links van het koor.

De Jezusfiguur met armen gespreide beslaat de volledige apsis kalot, waardoor het lijkt alsof hij je wilt omarmen.

Via de kathedraal heb je toegang tot de kloostergang met versierde, dubbele zuiltjes.

Aan de zuidzijde zie je een uitbouw met een fonteintje. Volgens een legende zouden vrouwen die hun handen in het water van dit fonteintje wassen 10 jaar jonger worden…

Als je om het complex heenloopt, kom je via een binnenplaats aan de achterzijde van het klooster. Hier staan indrukwekkende ficussen (ficus magnolioides) met luchtwortels.

Vanaf dit pleintje heb je een prachtig uitzicht hebt op Palermo.

Als je een bezoek aan Monreale wilt combineren met een bezoek aan Palermo, maar niet met de auto in deze drukke stad wilt rijden, kun je vanaf het plein naast de kathedraal van Monreale de bus of de taxi nemen. De bus naar Palermo gaat naar de Piazza Indipendenza, waar zich het koninklijk paleis (Palazzo dei Normanni / Palazzo Reale) bevindt. Vanaf deze locatie kun je een mooie wandeling door Palermo maken.

Over mij

Welkom op onze blog!
Onze website staat inmiddels al boordevol informatie over het mooie Sicilië. We hebben echter nog meer tips, informatie en foto's en die vind je op deze blog.

Heb je ook al zin in een vakantie op dit zonnig eiland? Neem gerust contact met ons op, bijvoorbeeld via de handige chatfunctie.

Arrivederci in Sicilia!

Laura & Martijn
Chat met ons

Pin It on Pinterest

Share This