Een bezoek aan Poggioreale

door | bezoektips

Het is nu ruim 50 jaar geleden dat een hevige aardbeving de Belice vallei trof. Vier plaatsen werden volledig verwoest en nog eens tien liepen ernstige schade op. Gibellina en Poggioreale waren de zwaarst getroffen plaatsjes. Poggioreale werd na de aardbeving aan zijn lot overgelaten en veranderde in een spookstadje.

Het is officieel verboden om het plaatsje te betreden, maar vanaf de diverse toegangswegen kun je goed zien wat voor schade de aardbeving heeft aangericht. Locatie Poggioreale

Op de luchtfoto van Google kun je zien hoe het plaatsje is ingedeeld. De corso (hoofdstraat) loopt vanaf de westkant, langs een van de kerken naar het grote dorpsplein. Vanaf het dorpsplein bereik je via een brede trap een van de andere kerken van het plaatsje.

De hoofdstraat van het dorpje leidt naar het enorme dorpsplein.

In het verwoeste theater zijn nog enkele loges zichtbaar.

Van een van de kerken in het plaatsje zijn niet veel meer overgebleven dan enkele bogen. De prachtige decoraties hebben plaatsgemaakt voor planten, mos en onkruid.

Ook al is het mogelijk om een wandeling door het plaatsje te maken, een uitzichtfoto vanaf een van de vele balkonnetjes zit er vaak niet meer in…

Een paar kilometer verderop werd het nieuwe Poggioreale gesticht. Dit plaatsje heeft niet dezelfde charme en staat vol met curieuze gebouwen. Waar het oude plaatsje vol stond met prachtige stenen panden, is het nieuwe plaatsje voor het grootste deel uit – het goedkopere – beton opgetrokken…

Je kunt een bezoek aan Poggioreale combineren met een bezoek aan Gibellina, een plaatsje dat ook door de aardbeving van 1968 werd verwoest.

Wil je ook graag naar Sicilië? Bekijk dan hier onze vakantieaccommodaties!

Arrivederci in Sicilia!Over mij

Welkom op onze blog!
Onze website staat inmiddels al boordevol informatie over het mooie Sicilië. We hebben echter nog meer tips, informatie en foto's en die vind je op deze blog.

Heb je ook al zin in een vakantie op dit zonnig eiland? Neem gerust contact met ons op, bijvoorbeeld via de handige chatfunctie.

Arrivederci in Sicilia!

Laura & Martijn
Chat met ons

Pin It on Pinterest

Share This